خرید خوراک دام سبک با برترین کیفیت

خرید خوراک دام سبک با برترین کیفیت

تهیه خوراک و تغذیه مناسب برای دام سبک (گوسفند شیری و گوسفند داشتی) از مهمترین اصول پرورش گوسفند برای دامدار می باشد. هرچه کیفیت خوراک دام و برنامه تغذیه ای دام غنی تر و بهتر باشد، دوران رشد و بازدهی عملکرد آن سریعتر و بیشتر خواهد شد. تهیه خوراک دام با کیفیت و قیمت مناسب می تواند مسیر سودآوری دامدار را هموار نماید. از این رو دامدار باید برای توسعه شغل خود به موضوع تغذیه و خوراک دام مرغوب به عنوان کلید موفقیت بنگرد.

خوراک دام مرغوب و تغذیه صحیح گوسفند

دام سبک شامل گوسفندان داشتی و گوسفندان شیری می شود. هر دام با توجه به اندازه، سن و وضعیت فیزیکی به برنامه تغذیه ای خاص خود نیاز دارد. به عنوان مثال یک گوسفند شیرده یا آبستن و بره در حال رشد به مواد مغذی بیشتری نیاز دارد. یا اینکه گوسفندان شیرده نسبت به گوسفندان غیر شیرده به فسفر بیشتری نیاز داشته و رعایت این موضوع در تغذیه آنها دارای اهمیت بیشتری می باشد. بنابراین توجه به تهیه خوراک دام مرغوب و رژیم غذایی متعادل حاوی مقادیر مناسب انرژی حاصل از چربی ها و کربوهیدرات، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها در پرورش گوسفند باید مورد توجه دامداران باشد.

خوراک دام در تغذیه دام سبک داشتی

دام سبک داشتی به منظور استفاده از گوشت مرغوب آن توسط دامداران نگهداری و پرورش می یابند، لذا تسریع در رشد و وزن گیری آنها می تواند ارزش افزوده بیشتری برای دامدار به همراه داشته باشد. انواع تغذیه در خوراک دام گوسفندان داشتی به تغذیه بره و بزغاله در زمان وزن گیری و تغذیه میش و بز ماده در پنج مرحله: خوراک دهی به هنگام شیردهی، خوراک دهی به هنگام بره زایی، خوراک دهی به هنگام آبستنی، خوراک دهی به هنگام جفتگیری فلاشینگ و خوراک دهی به هنگام خشکی قابل تقسیم می باشد که دامدار باید در هر مرحله توجه کافی به تغذیه آنها نماید.

اصول مهم در تغذیه دام سبک داشتی

همانطور که اشاره شد در هر مرحله از سن دام سبک به خوراک دام متعادلی نیاز می باشد. در هنگام تولد این دام ها می توان نیازهای غذایی آنها را از طریق تغذیه با شیر مادر تامین کرد. در مراحل بعد با توجه به سن دام باید خوراک دام مقوی برای آنها استفاده نمود. دامداران محترم باید به این نکته توجه کنند که خوراک دام نباید فقط شکم پر کن باشد به نحوی که گوسفند پس از خوردن ن تنها احساس سیری کند، بلکه خوراک دام باید کامل، مغذی، زود هضم و خوش خوراک باشد.

مزایای خوراک دام مرغوب در دام سبک

تغذیه مناسب با استفاده از خوراک دام مرغوب که شامل منابع متعادلی از انواع مواد معدنی، چربی ها، قندها، پروتئین ها و ویتامین ها می باشد سبب می گردد دام سبک سریعتر وزن گرفته و به عبارتی رشد آن سریع تر خواهد بود. باروری بالا، کاهش خطر ابتلا به بیماری و همچنین کاهش مرگ و میر از دیگر مزایای تغذیه مناسب با خوراک دام مرغوب می باشد. همچنین افزایش میزان شیر و افزایش زاد و ولد به صورت چند قلوزایی نیز تحت تاثیر خوراک دام مرغوب می باشد.

خوراک دام و علل بی اشتهایی دام سبک

گاهی اوقات دامداران شاهد بی اشتهایی گوسفندان در دوران مختلف رشد می باشند که سبب می گردد دوران وزن گیری و بهره برداری دام طولانی شده و سودآوری دامدار را دچار خدشه نماید. از جمله مهمترین علل بی اشتهایی گوسفندان به موارد زیر اشاره نمود.

  • کیفیت پایین خوراک دام
  • مناسب نبودن ارزش غذایی در جیره دام سبک
  • تراکم بیش از حد دام ها در محیط کوچک
  • نامنظم بودن زمان خوراک دهی به دام
  • وجود زخم و جراحت و یا انگل ها در بدن دام
  • نبود تهویه مناسب و هوای گرم در محیط نگهداری

خوراک دام و جیره غذایی

مهترین مقوله پس از تهیه خوراک دام با کیفیت تهیه جیره غذایی مناسب و متعادل برای دام سبک می باشد. جیره غذایی به مقدار خوراکی اطلاق می شود که در طول شبانه روز بر اساس فرمولی خاص به دام سبک داده می شود. این جیره سبب می گردد تا دام با توجه به هدف نگهداری آن بتواند شیر تولید کند و یا در زمان سریع تری وزن بگیرد. در نوشتن جیره غذایی باید به میزان دسترسی به خوراک دام با کیفیت و همچنین قیمت آن توجه ویژه شود چرا که بیش از 70 درصد هزینه های نگهداری دام سبک به هزینه تهیه خوراک آن مربوط می شود. در نظر داشتن کیفیت و قیمت اقتصادی خوراک دام می تواند ازش افزوده بیشتری برای دامدار به همراه داشته باشد.

4

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.